maandag 18 februari 2013


Dag 7: 17 februari

We startten de dag met “de grote kuis”. Dweilen, vegen, opruimen, afwassen, de badkamer poetsen enzovoort. We hebben ons best gedaan! We merken dus meteen het verschil tussen alleen wonen en nog bij mama en papa wonen… We zetten ons voor de eerste keer echt achter onze laptop om een eerste reflectieverslag te typen voor school. Geen makkelijke opdracht, we moeten ons toch terug aanpassen aan het schoolse ritme omdat we deze week een ontspannen vakantiegevoel hadden. De concentratie was vaak ver zoek door al het lawaai in de tuin en in de buurt. Het appartement heeft ook geen ramen die gesloten kunnen worden, waardoor je alles kan horen uit de tuin. Op zondagochtend wordt hier blijkbaar een godsdienstige les gegeven. Een moslim komt de kinderen van Modou (en nog wat andere kinderen) de Koran leren. De kinderen moeten alle teksten luidop leren zeggen en zingen. Wanneer ze te lang twijfelen of verkeerd zijn, krijgen ze een kleine (pijnloze) tik op de vingers met een kleine tak. Voor ons is dit raar om te zien, want in België wordt dit niet getolereerd.
Zondag wordt vanaf nu ook wasdag. Uiteraard is er hier geen wasmachine, waardoor het handenarbeid wordt! We hadden allemaal al een bergje was maar toen we merkten hoe zwaar het eigenlijk was om de kleren te wassen en uit te wringen, begonnen we al snel te selecteren. Alleen écht vuile was werd gewassen. Toch hadden we een trots gevoel toen we keken naar de wasdraad vol met zelfgewassen kleren.
We brachten de namiddag door in de tuin, samen met alle stagiaires. ’s Avonds ons eigen potje gekookt en daarna voor de eerste keer geskyped met onze familie. Het was leuk om hen eens echt te horen/zien, en hen gerust te stellen dat het goed gaat met ons! Om de avond af te sluiten, speelden we nog een spelletje jungle speed in de tuin. De kinderen van Modou kwamen ons al snel vergezellen. Ze spelen graag vals, en je merkt dat ze wat bang zijn om fouten te maken. Ze willen graag winnen! Lemin, de zoon, hebben we nog nooit zo enthousiast gezien. Het was mooi om te zien hoe hij veranderde van een verlegen jongen in een energieke en goedlachse jongen. Hij begrijpt niet altijd even goed Engels, maar we waren verrast dat hij het spel en de spelregels zo snel begreep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten